Murermester blev maskinfabrikant - En rigtig iværksættersucces

Historien om SoRoTo begyndte i midten af firserne, da murermester Benny Andersen manglede en lille tvangsblander, som han kunne bruge til indendørs flisearbejde, gulvlægning, betonrenovering og almindeligt murerarbejde. Blanderen skulle være handy. Den skulle blandt andet være nem at få op ad trapper og gennem døre. Og så skulle den kunne køre på 230 volt, som man jo altid kan få fat i. Men de tvangsblandere, som fandtes den gang var alle store og klodsede. De kørte på 3-faset strøm. Og så var blandekvaliteten ikke altid noget at råbe hurra for.

Den første blandemaskine var en sensation.

Så Benny Andersen gik i gang med at konstruere sin egen blander. Han begyndte helt forfra ved at forkaste alle de kendte maskinkonstruktioner. Efter et par års intenst arbejde og tests kunne han præsentere en maskine, som man aldrig havde set før. Det var en tvangsblander med en blandekapacitet på 40 liter. Det svarede til indholdet af en standardpose. Og så var den så lille, at én mand kunne transportere den op på 4. sal. Den kunne køre på 230 volt. Men scoopet var de blandearme, som Benny Andersen havde konstrueret. De sikrede en perfekt blanding, samtidig med at de kunne monteres uden brug af værktøj. De blev selvfølgelig patenteret. Blanderen var en sensation, som blev godt modtaget af fagfolk. Men danskerne har jo travlt, så snart efterspurgte kunderne SoRoTo blandemaskiner med en større kapacitet. Og det er de blevet ved med gennem årene. Så i dag leverer vi tvangsblandere på 40, 60, 80, 100, 120, 200 og 300 liter. Dermed dækker SoRoTo alle de mest forekommende blandeopgaver i byggeindustrien. Alle blandemaskiner undtagen 200L- og 300 L-maskinerne kører på 230 volt.

SoRoTo sætter standarden

Den originale SoRoTo blander har i mange år sat standarden for mindre tvangsblandere på det europæiske marked. Mange forsøger at ligne, men ingen er som den originale SoRoTo blander med det patenterede blandesystem. Vi har et løbende udviklingsarbejde i samarbejde med vore kunder. Derfor er vi ofte de første med nye konstruktioner og forbedringer.

Transportbånd letter byrden

En række lande har indført skrappe regler for, hvor tunge vægte mennesker må håndtere og bære. Det har givet øget behov for mekanisering – også i byggebranchen. Derfor udviklede SoRoTo i midten af halvfemserne et let transportbånd, som imødekommer disse krav. Transportbåndet fremstilles i aluminium og afløser trillebøren i en række situationer. Især hvor materialer skal flyttes i større mængder fra f.eks. kældre op til containere. I stedet for at køre i hundredvis gange med trillebør læsses materialerne på båndet i ergonomisk korrekt højde.

Ubegrænset længde

Transportbåndene findes i fem størrelser (2,0 – 3,3 – 4,5 – 6,0 – 8,0 meter), som kan stilles efter hinanden i stort set ubegrænsede længder. Transportbåndene har stor kapacitet. Med SoRoTo letvægtstransportbånd flytter man nemt 322 tons om dagen. Transportbåndene kører ligesom blandemaskinerne på 230 volt. Men de kan også leveres til 380/440 volt.

Kvaliteten i højsædet - Maskiner uden børnesygdomme

Med 35 års erfaring som murermester kender Benny Andersen om nogen arbejdsbetingelserne i byggebranchen. Derfor lægger vi hos SoRoTo vægt på at maskinerne er handy men samtidig robuste. Det tager knap tre år at udvikle en ny maskine. Bl.a. fordi vi afprøver mange komponenter, inden vi finder de rigtige, som kan leve op til vore krav. Det er vigtigt, at de kan holde til de barske arbejdsbetingelser, som findes på en normal byggeplads.Alle nye SoRoTo maskiner har været afprøvet hos udvalgte kunder ca. et år, inden de frigives til salg. Derved undgås børnesygdomme, som ingen har råd til. Maskinerne skal bare køre dag efter dag uden problemer.

SoRoTo: Nemt at udtale på alle sprog

Navnet ”SoRoTo” kan udtales på alle sprog. Navnet er en sammentrækning af navnene på Benny Andersens tre sønner, SOnny, ROnny og TOmmy. 

Tommy Andersen har en teknisk uddannelse bag sig , mens både Sonny og Ronny Andersen er uddannede murere, og de har alle 3 været inde over firmaet i mange år. Så der er en solid praktisk viden om byggebranchen hos SoRoTo. Benny Andersen har de senere år hovedsagelig beskæftiget sig med produktudvikling.

Altid foran

Tendensen inden for europæisk byggeri går mod bedre arbejdsmiljø og større effektivitet og lønsomhed. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden udvikler produkter, som kan leve op til fremtidens krav. Al udvikling sker i samarbejde med vore kunder. Som kunde hos SoRoTo er du sikker på at få udstyr af høj kvalitet, og som imødekommer præcis de krav, du som praktiker har til effektivt produktionsudstyr.